mandysworld.blogg.se

Saknad

Kategori: Allmänt

Man uppskattar inte det man har förrens man förlorat det. Älskade morfar, jag saknar dig. 
 
Helt lat plötsligt så var det igår tre månader sen du försvann. Det betyder att det i förrgår var tre månader sen vi satt bredvid dig, såg dig kämpa för varje andetag, och vägra ge upp. Innan vi åkte ifrån sjukhuset tänkte jag att jag hoppades att du skulle sluta upp med envisheten. Och bara några timmar senare gjorde det. Jag är så stolt över hur du kämpade, och otroligt glad över att vi fick chansen att säga hejdå. Det var utan tvekan det värsta jag gjort i hela mitt liv. 
 
Jag tänker på att du inte var med när jag sprang ut ur skolan på studenten, för att du inte orkade stå. Sen tänker jag på att du inte hann se dina två yngsta barnbarn ta studenten. Den yngsta hann inte ens sluta nian. Jag vet att du hade varit stolt. Sen hade du lärt oss ännu en fras på grekiska. 
 
Jag kom på att jag hade en bild av dig i mitt album. Ett enda. 11 år gammalt. Taget innan sjukdomen börjat förstöra din kropp. Så kommer jag minnas dig tills vi ses igen, i Nangijala. 
 
Saknaden blev extra påtaglig ikväll, och det känns helt okej att gråta. Även fast du hade tyckt att det var onödigt. och kanske är det det. Du har det ju så mycket bättre nu. 
 
Jag saknar dig. Mamma saknar dig. men vi är starka, för det är vad du hade velat. 
 
Jag älskar dig.